Wat kunnen wij voor u betekenen:

De Paspop kan het hele proces van schets tot maatkleding voor u realiseren. Zo kunnen wij met uw idee of ruwe schets beginnen om een ontwerp te maken. Graag willen wij u hierbij inspireren en adviseren eventueel met behulp van voorbeelden uit internationale modeboeken. Wij geven u meteen stofadvies omdat de stof mede de keuze bepaalt voor het uiteindelijke ontwerp. Aan de hand van stofstalen kunnen wij u helpen een geschikte keuze te maken. U bent ook vrij om elders geschikte stof te kopen. Vooraf krijgt u altijd een gespecificeerde kostenopgave. Veranderingen in stofkeuze of in het ontwerp kunnen de prijs beïnvloeden.

Maat opnemen

Zodra het ontwerp is vastgesteld worden uw maten opgenomen. Hiervoor vragen wij u om goed passende onderkleding te dragen om een goede maatopname te garanderen.

Ontwikkeling van het basispatroon

Met de opgenomen maten tekenen wij het basispatroon, een strak getailleerd model zonder overwijdtes. Als de basis helemaal op uw lijf pas is, kan elk gewenst model hierop worden uitgewerkt met de garantie dat het perfect op maat is. Het basispatroon is dus een eenmalige investering en wordt door ons zorgvuldig bewaard, inclusief de opgenomen maten. Mocht u later weer besluiten om een nieuw ontwerp te laten maken dan checken wij uiteraard eerst de basismaten. Mocht hierin verandering zijn gekomen dan worden deze kosteloos door ons aangepast.

De Toille

Om te controleren of uw coupe en maatverhouding correct in het basispatroon zit wordt een toille gemaakt van proefkatoen. Deze wordt door u doorgepast zodat eventuele aanpassingen veranderd kunnen worden in het basispatroon. Soms is het nodig om dit nogmaals tot een toille te maken en door te passen om tot een goed passend basispatroon te komen. Dit patroon dient nu als basis voor alle patronen die u graag in uw eigen maat wilt laten tekenen.

Het Patroon

Als het basispatroon na de laatste doorpas perfect op maat is, kan uw ontwerp worden ingetekend. Deze zal ook worden doorgepast in proefkatoen. Pas als u tevreden bent wordt het definitieve patroon uitgewerkt. Hierbij worden alle kniptekens aangegeven. Met dit patroon kunt u direct aan de slag en u zult het resultaat voelen, een lekker passend kledingstuk.

Het Atelier

Wij werken samen met zeer kundige naaisters gespecialiseerd in het stikken van enkele stuks met gecompliceerde patronen en exclusieve stoffen. Door goed overleg wordt vakkundig maatwerk gegarandeerd. Het hele proces van schetsen tot uitvoeren duurt ca. 6 weken.

De Prijzen

De prijs is afhankelijk van het model en stofkeuze. U krijgt hiervoor een kostenopgave met gespecificeerde prijzen afhankelijk van uw wensen van schets tot Atelier. Voor het basispatroon rekenen wij wel met vaste prijzen.

Basispatroon:

Bovenlijfje €115,-
Pantalon €90,-
Rok €70,-

home | winkel | patronen | archief | bedrijven | maatkleding | contact
© 2007 de paspop, amsterdam